Dragon’s Dogma: Dark Arisen (PC)

dragons-dogma-dark-arisen
Feb
21

Dragon’s Dogma: Dark Arisen (PC)

Το Dragon’s Dogma της Capcom αποτέλεσε μια αποκλειστικότητα του Playstation 3 Μέχρι σήμερα, που βρήκε επιτέλους το δρόμο του για τα PC. Όπως και τα πιο πολλά παιχνίδια που κάνουν την εμφάνιση τους ως τέτοιες αποκλειστικότητες, αποτελεί την αφρόκρεμα του είδους του για την εποχή που κυκλοφόρησε, προσθέτοντας και αυτό άλλον ένα λόγο για την απόκτηση της εν λόγο κονσόλας. Στη βιβλιοθήκη του Playstation 3 κατέκτησε περίοπτη θέση ανάμεσα στους πολυπληθείς αξιόλογους PRG τίτλους και εντυπωσίασε με την τεχνική του αρτιότητα και την πανέμορφη μουσική του κάλυψη.

Ένας νέος δράκος εμφανίζεται!

Ένας νέος δράκος εμφανίζεται και η ιστορία ξεκινάει πάλι μετά απο μερικές εκατοντάδες χρόνια (απο την εισαγωγή)!

Στον πρόλογο παίρνουμε μια αρχική γεύση του τι μας περιμένει δειγματίζοντας το Warrior Class του παιχνιδιού και ξεκινώντας την καλοδεμένη ιστορία με μια πρώτη επαφή με τον τελικό μας σκοπό, τον αφανισμό δηλαδή ενός τεράστιου και πανίσχυρου δράκου. Αυτό όμως είναι μόνο η εισαγωγή και σύντομα καλούμαστε να δημιουργήσουμε δικό μας χαρακτήρα, μέσα απο ένα απολαυστικό πλήθος επιλογών. Επιλέγουμε και το αρχικό Class μας (αργότερα μπορούμε να αλλάξουμε αν το επιθυμούμε) και ξεκινάμε πλέον επίσημα την ιστορία μας σε ένα χωριό όπου ο ταπεινός ήρωας μας μετατρέπεται σε Arisen μετά την απρόσμενη επίθεση ενός καινούριου δράκου.
Για το πρώτο τμήμα του παιχνιδιού ο ρυθμός είναι αρκετά ήρεμος και σου δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσεις τις κοντινές περιοχές και να μάθεις τις διάφορες μηχανικές του τίτλου που ενώ φαίνονται μυστήριες στην αρχή, πολύ σύντομα βγάζουν απόλυτο νόημα. Σχεδόν αμέσως σου παρέχεται και το πρώτο Pawn, ένας NPC χαρακτήρας-ακόλουθος. Ο πρώτος πολλών μπορώ να προσθέσω, διότι όταν είσαι Arisen, αυτόματα υπάρχει μια λεγεώνα απο NPC οι οποίοι ζούν και πεθαίνουν για πάρτη σου. Αυτά είναι. Πριν κάν ολοκληρώσεις τις αποστολές της πρώτης περιοχής, το παιχνίδι σε βάζει να δημιουργήσεις απο το μηδέν και ένα μοναδικό Pawn για το οποίο μπορείς να αποφασίζεις εσύ την ανάπτυξη των skill του καθώς και τη συμπεριφορά του στη μάχη, πράγμα που δεν ισχύει σε όλα τα άλλα pawns, τα οποία έρχονται απλά σαν “μισθοφόροι”. Είσαι έτοιμος λοιπόν, με το προσωπικό σου βοηθό και άλλους 2 να αρχίσετε να σπάτε κεφάλια και μαζεύετε loot. Τέλεια. Μόνο που πρέπει να έχετε και λίγο το νού σας, γιατί οι εχθροί δεν είναι πάντα εύκολοι και ο ψόφος μπορεί να έρθει πολύ γρήγορα αν η ομάδα σας δεν έχει απο ένα Class για κάθε περίπτωση. Προσοχή λοιπόν όταν οργανώνετε την ομάδα σας διότι αν μαζέψετε 4 Warriors και σας Κάτσει να πολεμίσετε ένα Specter καληνύχτα σας.

 

Έχετε να φάτε μπόλικα τέτοια...

Έχετε να φάτε μπόλικα τέτοια…

Skills αγοράζετε στο Inn όπου μπορείτε να θέσετε και ποια θα είναι τα ενεργά σας, ανάλογα του Class που έχετε διαλέξει καθώς και τα Core και Passives για εσάς και το Main Pawn σας. Κατα τη διάρκεια των περιπετειών σας θα μαζέψετε και αρκετά αντικείμενα τα οποία θα λένε πως είναι για crafting αλλά αυτό γίνεται στους Traders χωρίς να σας ταλαιπωρεί ιδιαίτερα. Δίνετε τα Mats και μερικά Λεφτά και μπορείτε να αναβαθμίσετε το όπλο σας χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Εξαιρετικός τρόπος να γλιτώσεις ένα περίπλοκο Crafting Σύστημα το οποίο σε αυτή την περίπτωση θα έσπαγε αρκετά τη ροή του παιχνιδιού. Αυτό ακριβώς μου έκανε και ουσιαστική εντύπωση. Σε αυτό τον τίτλο τα Mechanics έρχονται και κάθονται δίπλα στη φοβερή ροή τοιυ Gameplay και την πολύ όμορφα δομημένη ιστορία και δεν καπακώνουν το ένα το άλλο. Η εξερεύνηση παίρνει πρώτο ρόλο και όχι το ανελέητο +1 ή +2 στα στατιστικά. Η δυσκολία στις μάχες είναι συνδεδεμένη με την προετοιμασία της ομάδας απο Classes και θα έλεγα πως είναι ιδανική για ένα τέτοιο παιχνίδι και σχεδόν ποτέ δεν είναι πάρα πολύ εύκολα η πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα.

 

Ένας στρατός Pawns στις διαταγές σας!

Ένας στρατός Pawns στις διαταγές σας!

Αν σας αγχώνει αυτό το θέμα και αν θα αξίζει να παίξετε στο PC σας τίτλο PS3 2 χρόνια μετά, σας λέω να το κάνετε άφοβα.Η τεχνική αρτιότητα του τίτλου σχετικά με τη μηχανή γραφικών είναι φαινομενική για το PS3 με ελάχιστες εξαιρέσεις να καταφέρνουν να παράγουν καλύτερα αποτελέσματα (πχ. Phantom Pain) και σε αυτή τη μεταφορά για PC αν τα γραφικά οριστούν στο μέγιστο δυνατό ο τίτλος δεν δυσκολεύεται καν να κρύψει την ηλικία του (2 χρόνια) και φαίνεται καλύτερος απο διάφορους σημερινούς RPG τίτλους. Η μουσική κάλυψη είναι απλά φοβερή και είναι απο αυτά τα soundtrack που μπορείς να ακούς και χωρίς να παίζεις (Morrowind) ενώ η ηχητική κάλυψη είναι απολαυστικότατη.

Οι κλασσικές RPG φόρμουλες δε λείπουν ούτε απο εδώ.

Οι κλασσικές RPG φόρμουλες δε λείπουν ούτε απο εδώ.

Το Gameplay έχει πολύ δυνατή ροή και ποτέ δε βαριέσαι να μπλέξεις σε μια μάχη, ενώ το AI των συμμάχων σου ενώ δεν είναι φαινομενικό, δε δημιουργεί προβλήματα και εκνευριστικές στιγμές ακόμα και αν πρόκειται για 3 άτομα που κουβαλάς παντού. Δε με ενόχλησε ποτέ. Το κάθε Class Κάνει τη δουλειά του σωστά και όπως θα περίμενες να γίνει απο ένα NPC τελος πάντων.
Το μόνο αρνητικό που εντόπισα και ίσως να ενοχλήσει κάποιους είναι πως ο τίτλος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος σε δυνατότητες Teleport. Χρειάζεται να βρίσκεις συγκεκριμένα αντικείμενα για να μπορείς να επιστρέψεις στην κεντρική πόλη με μαγικό τρόπο και τις πιο πολλές φορές τα πόδια σου είναι το μόνο μεταφορικό μέσο. Μιλάμε για μεγάλους χάρτες όμως και αυτό θα δοκιμάσει κάπως την υπομονή σας.

 

Τα Bosses είναι απαραιτήτως τεράστια, περιμένατε κάτι διαφορετικό;

Τα Bosses είναι απαραιτήτως τεράστια, περιμένατε κάτι διαφορετικό;

Η διάρκεια του τίτλου ξεπερνάει τις 120 ώρες μαζί με όλα τα Sidequests. Αν ένας τίτλος RPG ξεπερνάει τις 40 ώρες και πόσο μάλλον φτάνει τον τριπλάσιο αριθμό αξίζει τα λεφτά του και μπορείτε να είστε σίγουροι πως απο αυτή την πλευρά, η επένδυση σας δε θα πάει χαμένη.

 

ΘΕΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΥ
 • Τεράστια Διάρκεια
 • Απολαυστικό Gameplay
 • Φοβερή Μουσική

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΥ

 • Πολύ περπάτημα, φειδωλά Teleport
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

POPULAR POSTS

Latest work

1 on 1 lol tournament keratsini 50x70 template 10689685_859016607494014_5371789580245910024_n 1525398_1568960133348246_6427906084529944763_n Print 10341741_742826389126521_2698007995995550771_n