Legend Of Zelda : Triforce Heroes [3DS Written Review]

2951078-7723758003-neon_
Jan
17

Legend Of Zelda : Triforce Heroes [3DS Written Review]

Η ενασχόλησή μου με το The Legend of Zelda: Triforce Heroes ξεκίνησε όχι υπό το ιδανικότερο κλίμα οφείλω να παραδεχτώ. Αρχικά, ήξερα ότι δεν πρόκειται για το επόμενο μεγάλο «κανονικό» Zelda αλλά για ένα τίτλο για πολλούς παίκτες που στόχο είχε να μοιάσει στον τρόπο παιχνιδιού της σειράς. Αυτό ήταν και ένα πρώτο –ας μου επιτραπεί η λέξη- ξενέρωμα. Επιπλέον, η ιστορία του παιχνιδιού είναι τόσο α-ζελντική ώστε μαθαίνοντάς την αποθαρρύνθηκα σφόδρα.

Δεν ένιωσα μονο απογοήτευση, αλλά πολύ περισσότερο απελπισία. Έβαλα όμως τα δυνατά μου και μετα από ώρες επί ωρών παιχνιδιού μπορώ να σας μεταφέρω ότι το Zelda Triforce Heroes δεν ειναι αυτό που δυστυχώς δείχνει εκ πρώτης όψεως.

legend-zelda-triforce-heroes-01

Πραγματικά κάπως έτσι νιώθουμε στον τίτλο!

Ας ξεκινήσουμε με το χειρότερο κομμάτι. Η ιστορια του παιχνιδιού εινα αβυσσαλέα. Δηλαδή πιάνει πάτο.

Στη Hyropia υπάρχει μια πριγκίπισσα που είναι και πολύ μοδάτη. Για να ειμαι ειλικρινείς όλοι στο βασίλειο, από τους απλούς υπηκόους ως το βασιλιά είναι κάτι μεταξύ Κωστέτσου και Ασλάνη. Έρχεται μια κακιά μάγισσα και καταριέται την πριγκίπισσα να ζει στην κακογουστιά. Την αναγκάζει, άκουσον άκουσον, να φορέσει ολόσωμη μαύρη φόρμα. Και πριν κλάψετε μαζί μου ωσάν άλλη Βίκυ Καγιά προέχει να σας πω ότι η πριγκίπισσα τα έβαψε μαύρα και κλείστηκε στο δωμάτιό της. Ο βασιλιάς θορυβημένος από τη συμφορά που τους βρήκε ψάχνει απεγνωσμένα για το τρίο στούτζες εεεε το τρίο των ηρώων με τα μυτερά αυτιά που θα μπορέσει να ξαναδώσει στην πριγκίπισσα το κύρος της, ρούχα δηλαδή και να την μετατρέψει σε fashion icon.

Αυτά. Σας αρέσει κάτι τέτοιο; Ακόμη και χιουμοριστικά να το δούμε θεωρώ ότι για ένα τίτλο με τέτοιο όνομα όπως το Ζέλντα, το Triforce Heroes έχει την πιο ανούσια και άνευρη ιστορία η οποία κυρίως αποτελεί ύβρη στη θρυλική σειρά. Ντροπή και όνειδος.

Εν πάση περιπτώσει, δε θα επιμείνω άλλο στην ιστορία που είναι αιτία κλαυθμού, οδυρμού και εγκεφαλικού, αλλά θα προχωρήσω στο πως παίζεται. Πρώτα απ’ όλα το παιχνίδι παίζεται με τρεις παίκτες αναγκαστικά είτε τοπικά, λόγου χάρη με δύο σας φίλους που έχουν 3DS ακόμη και όταν δεν έχουν αγοράσει το παιχνίδι με τη δυνατότητα download play, είτε μέσω Διαδικτύου. Υπάρχει και η επιλογή να παίξετε και μόνοι σας αλλά η εμπειρία δεν είναι αξιόπιστη και λειτουργική καθώς πρέπει να λαμβάνετε τον έλεγχο τριών Link και όχι ταυτόχρονα.

Δεδομένου ότι το παιχνίδι έχει γρίφους και σημεία που χρειάζονται τη συνεργασία τριών παικτών την ίδια χρονική στιγμή, είναι κατανοητό ότι ένας μόνος του δεν μπορεί να πετύχει το στόχο. Αυτό μου έδωσε εξαρχής την αίσθηση πως η Nintendo αποφάσισε πιθανόν να βάλει τον εν λόγω τρόπο παιχνιδιού στο τέλος της δημιουργίας του τίτλου απλώς και μόνο για να τον βάλει.

Συνεπώς, αν δεν έχετε φίλους με 3DS ή αν δε θέλετε να παίξετε με άλλους τυχαίους παίκτες online, παρακαλώ σταματήστε να διαβάζετε εδώ.

Triforce-heroes-4-

Σε περίπτωση που δε σας απασχολούν τα παραπάνω, το The Legend of Zelda: Triforce Heroes έχει τον τρόπο του να σας ωθεί να παίξετε μαζί του. Στις ώρες μου μαζί του χρησιμοποίησα το διαδικτυακό παιχνίδι με μια επιφύλαξη, γιατί ξέρετε… Nintendo είναι αυτή. Συνδέεστε και το παιχνίδι σας βρίσκει μόνο του άλλους 2 συμπαίκτες. Διαλέγετε σε ποια περιοχή θα παίξετε. Είναι 8 στο σύνολο ανάλογα με τη θεματική τους: δάσος, ηφαίστειο, ποτάμια, πάγος και άλλα τέτοια. Μετά διαλέγετε αποστολή. Κάθε περιοχή έχει 4 αποστολές και κάθε αποστολή 4 υποαποστολές. Ξεκινώντας από την πρώτη υποαποστολή θα πάρετε από ένα αντικείμενο ο καθένας. Με αυτό το αντικείμενο και με τη δυνατότητα τοτέμ θα πρέπει να βγείτε νικητές στις δοκιμασίες, να νικήσετε τον αρχικακό σε κάθε τέταρτη υποαποστολή και να λάβετε την αμοιβή σας.

Και μιας που ήρθε η κουβέντα στο τοτέμ, πρέπει να σας πω ότι αυτή η δυνατότητα είναι και το βασικό χαρακτηριστικό του τίτλου. Τι είναι αυτό; Πολύ απλά ο ένας παίκτης ανεβάζει στους ώμους του τον άλλο προκειμένου να φτάσουν σε ψηλότερη πλατφόρμα ή να νικήσουν κάποιον εχθρό ή να λύσουν το μυστήριο της κάθε υποαποστολής. Η τεχνική αυτή όσο φρέσκια και αν ακούγεται, δεν προσδίδει το ιδιαίτερα διαφορετικό βάθος που θα περιμέναμε. Ο παίκτης που είναι κάτω κάτω στο τοτέμ το κινεί με το circle pad. Ο παίκτης που είναι στην κορυφή είτε χτυπά με το σπαθί είτε με κάποιο αντικείμενο ό,τι βρίσκεται μπροστά του.

Χρειάζεται καλή συνεργασία μεταξύ των δύο για να βγει το σωστό αποτέλεσμα.

Ο παίκτης όμως που βρίσκεται στη μέση του τοτέμ δεν μπορεί να προσφέρει σε τίποτε πέραν της ρίψεως του παίκτη στην κορυφή καθώς η τεχνική τοτέμ τον αναγκάζει στην αδράνεια και την αναμονή για το αν οι συμπαίκτες του θα καταφέρουν το ζητούμενο. Αυτό είναι το πρώτο αρνητικό στοιχείο της τεχνικής που σίγουρα θα σας απασχολήσει. Πέραν αυτού, η υλοποίησή της έχει κάποιες ιδιαιτερότητες με κύρια εκείνη της μη δυνατότητας του παίκτη που ανυψώθηκε να πηδήξει κάτω. Υποθέστε ότι παίζετε διαδικτυακά με αγνώστους και σας σηκώσει κάποιος που δεν ξέρει που παν τα τέσσερα. Δεν μπορείτε να κατεβείτε μόνοι σας από τους ώμους του. Θα πρέπει ο ίδιος να σας ρίξει. Αδυναμία; Αστοχία; Έλλειψη πρόβλεψης; Λοιπόν, όχι και τόσο.

Αν και εν πρώτοις είχα την εντύπωση ότι αυτό δεν το πολυσκέφτηκε η Big N εντούτοις μετά από πολλά παιχνίδια κατάλαβα ότι κύριος σκοπός του είναι η δημιουργία τρέλας και χαμού στη συνεννόηση και συνεργασία των παικτών. Και μιας που αναφέρθηκα στη συνεννόηση μαντέψτε πως μπορεί να επιτευχθεί. Όχι, όχι δεν υπάρχει δυνατότητα συνομιλίας μέσω μικροφώνου. Ούτε υπάρχει δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων. Η Big N πίστη στην πολιτική που τόσα χρόνια τηρεί απαρέγκλιτα έχει προσθέσει emoticons στην οθόνη αφής του 3DS μας για τις βασικές μας ανάγκες επικοινωνίας όπως: <από δω>, <αντικείμενο>, <τοτέμ>, <ρίξε με>, <χορός νίκης>, <μπράβο>, <ιδρώτας λάθους> κ.ά.. Η δουλειά γίνεται αν και τα emoticons είναι λίγα στον αριθμό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αντιμετωπίσετε την περίπτωση κακών συμπαικτών που δε θα μπορείτε να τους καθοδηγήσετε ή ανυπόμονους και εκνευριστικούς που θα πατάνε συνέχεια τον <ιδρώτα λάθους>.

Υπομονή…

3DS_ZTFH_SCRN_16_bmp_jpgcopy.0

Επικοινωνία μεταξύ των παικτών…κλάφτα!

Αναφορικά με το παζλ κομμάτι του τίτλου, δεν είναι ό,τι πιο δύσκολο έχουμε δει σε Zelda και περιορίζονται οι απαιτήσεις από τα αντικείμενα που είναι πεπερασμένα. Η χαρά βρίσκεται όχι τόσο στην ανακάλυψη του πώς θα λυθεί ο γρίφος αλλά στην προσπάθεια τριών ατόμων – που μπορεί να μην είναι καν στον ίδιο χώρο – να τον λύσουν δεδομένων και των περιορισμών στην επικοινωνία που ανέφερα. Πεπερασμένες είναι και οι αποστολές 32 στον αριθμό πριν την αναβάθμιση του Δεκεμβρίου 2015. Οπότε η ζωή σας στο παιχνίδι είναι μικρή. Υπάρχει η αρένα για να σφαχτείτε με άλλους αλλά είναι ανούσιο. Αυτό που κυρίως θα σας κρατήσει είναι οι φορέσεις με τις οποίες μπορείτε να ντύσετε τον Link. Κάθε φορεσιά σας δίνει και μια ιδιότητα όπως να βρίσκετε περισσότερες καρδιές, να ρίχνετε τρία βέλη αντί για ένα, να μη γλιστράτε στον πάγο και άλλα τέτοια.

Ωραία προσθήκη αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να δω σοβαρά παιχνίδι που κάνει τον ήρωά μας να βάλει ροζ φόρεμα ωσάν άλλη Zelda ή να ντυθεί ice climber ή κλόουν. Όσο και να προσπαθήσω να το δω με χιουμοριστική διάθεση το θεωρώ πρωτίστως ύβρη.

uoosrz6z7vtny0xbtrsn

Αναφορικά με τη μουσική του τίτλου, δεν έχω να πω πολλά. Zelda ήχοι, νέοι και παλιοί χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Είναι Zelda χωρίς κάτι παραπάνω. Στον τομέα των γραφικών χρησιμοποιεί τη μηχανή του a Link between worlds. Δουλεύει όπως και τότε. Για το Nintendo 3DS το στυλ και η γωνία θέασης είναι τα καλύτερα δυνατά.

ΘΕΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΥ
 • Όμορφα γραφικα
 • Τραγελαφικες καταστάσεις
 • Ποικιλία γρίφων

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΥ

 • Λίγες αποστολές
 • Έλλειψη σωστής επικοινωνίας παικτών
 • Περιορισμοί στο τοτέμ
 • Απαράδεκτη πλοκή
Profile photo of Nicilos

Nicilos

Οι γιατροί από μωρό θεώρησαν ότι ο Nicilos ήταν θυμήρες θαύμα της φύσης που θα ζούσε αμφιλαφή έτη. Τα πρώτα του δώρα ήταν ένα κόκκινο καπέλο με "Μ" στο κέντρο και ένα μάστερ ξίφος που κατατροπώνει το κακό. Η πρώτη του λέξη ήταν: Hadouken!
Profile photo of Nicilos
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

POPULAR POSTS

Latest work

1 on 1 lol tournament keratsini 50x70 template 10689685_859016607494014_5371789580245910024_n 1525398_1568960133348246_6427906084529944763_n Print 10341741_742826389126521_2698007995995550771_n