Review : Toki Tori 3D [3DS]

Toki-Tori-art-480x360
Feb
28

Review : Toki Tori 3D [3DS]

 

Το Toki Tori για το 3DS είναι μια επανακυκλοφορία του Toki Tori στα PC από την Two Tribes και περιλαμβάνει κάποια παραπάνω επίπεδα και περίπου τα ίδια γραφικά με την πρωτότυπη έκδοση. Η σειρά έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο GameBoy και τότε οι κριτικές για το παιχνίδι αν και όχι άριστες ήταν σε θετικά επίπεδα.

 

Gameplay

Το παιχνίδι είναι Puzzle Game το οποίο δίνει στον παίκτη τον έλεγχο ενός….. κίτρινου πιγκουΐνου, ενός Kiwi(μικρό μη-πτητικό πτηνό σήμα κατατεθέν της νέας Ζηλανδίας) τέλος πάντων ενός πτηνού που ψάχνει τα αυγά που εξαφανίστηκαν. Το βασικό GamePlay  περιστρέφεται γύρω από τον παίκτη να ψάχνει σε κάθε επίπεδο του παιχνιδιού όλα τα αβγά και να αποφεύγει τους κινδύνους με την χρήση διαφόρων αντικειμένων. Με το Circle Pad ή με τον σταυρό ελέγχουμε το μη-πτητικό πτηνό μας με το A χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε αντικείμενο έχουμε διαλέξει, με το X μας δίνεται έλεγχος της κάμερας και με το Y γυρνάμε τον χρόνο πίσω όσο πολύ θέλουμε για να διορθώσουμε όποιο λάθος έχουμε κάνει. Τα αντικείμενα που μας δίνονται είναι διάφορα και το καθένα έχει την χρήση του , με κάποια από αυτά να υπάρχουν αποκλειστικά σε κάποιον από τους κόσμους. Το παιχνίδι έχει 4  κόσμους με κάθε κόσμο να έχει 12 κανονικά επιπεδα,7 δύσκολα επίπεδα και 1 ειδικό Bonus επίπεδο.

tokitori3d

Η δυσκολία του παιχνιδιού είναι ικανοποιητική αλλά έχει ένα κακό, ότι δεν ανεβαίνει σταθερά αλλά μπορεί να παίξεις ένα επίπεδο που είναι αρκετά εύκολο και το επόμενο να είναι το πιο δύσκολο του κόσμου, κάτι που όμως αντιμετωπίζεται από το πώς έχει την δυνατότητα ο παίκτης να γυρίσει τον χρόνο πίσω όσο πολύ θέλει κάτι που όμως σε πιο γενικό επίπεδο κατεβάζει τον μέσο όρο δυσκολίας μιας και το πιο δύσκολο επίπεδο μπορεί να λυθεί άμα δοκιμάσεις κάθε δυνατή επιλογή που υπάρχει.

Toki-Tori-3D-Screen01

Τέλος ένα από τα προβλήματα που έχει το παιχνίδι είναι η χαμηλή απόκριση τον πράξεων του παίκτη κάτι που πολλές φορές καταλήγει στον παίκτη να χάνει αλλά όπως ανέφερα από πάνω το να μπορείς να γυρίσεις πίσω τον χρόνο βοηθά.

 

Εικόνα

Το παιχνίδι δεν έχει και τα πιο όμορφα γραφικά κάτι το οποίο είναι κακό μιας και στην έκδοση για PC το παιχνίδι είναι αρκετά εμφανίσιμο και όμορφο. Ένα από τα χαρακτηριστικά που έμειναν στο παιχνίδι από την μεταφορά του στο 3DS είναι το πολύ καλής ποιότητας Animation που έχουν τα αντικείμενα ,οι εχθροί και το πτηνό(δεν ξέρω άμα λέγεται  Toki,Tori  ή και τα δυο μαζί ή κάτι άλλο) κάτι που σε συνδυασμό με το παράπονο που είχα πιο πριν για την απόκριση κάνει  το Animation και την ποιότητα του να ξεχωρίζει.

tokitori3d2

Ήχος

Ο ήχος του παιχνιδιού είναι ότι θα περίμενε κανείς από το παιχνίδι με διαφορετικούς ταιριαστούς ήχους για κάθε κόσμο του παιχνιδιού, αν και είναι σχετικά καλής ποιότητας το παιχνίδι από αυτήν την πλευρά με αφήνει παγερά αδιάφορο, χωρίς κανένα παράπονο μεν αλλά και χωρίς κάτι αξιοσημείωτο να αναφέρω δεν.

 

Ιστορία

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι μηδαμινή, έχοντας τελειώσει το παιχνίδι δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλάβει για ποιον λόγο το πτηνό μας προσπαθεί να βρει τα αβγά ,πιθανόν θέλει να προστατεύσει το είδος του από αφανισμό, θέλει να φτιάξει ομελέτα, θέλει να τα βάψει για το Πάσχα…. Δεν έχω καμία ιδέα, θα μπορούσε  η Two Tribes να έχει τουλάχιστον κάποιον υποτυπώδες διάλογο που θα έδινε μερικά στοιχειά αλλά το παιχνίδι όντας ένα απλό Puzzle Game που πιθανόν πρώτο σκοπό έχει την διασκέδαση και όχι το πέρασμα νοημάτων ίσως να μην έχει τόσο μεγάλο νόημα.

hqdefault

 

 

Τέλος το παιχνίδι είναι αρκετά διασκεδαστικό για τους φίλους των Puzzle Games αλλά δεν θα το πρότεινα ούτε σε πρωτάρηδες της κατηγορίας ούτε σε κάποιον που θα ήθελε κάτι λίγο πιο εύκολο  αλλά σε γενικές γραμμές είναι ένα παιχνίδι που άμα έχετε την ευκαιρία να το αποκτήσετε πιο φθηνό από την κανονική του τιμή αξίζει.

 

ktouv

ktouv

Γεννημένος Metalhead, μεγαλωμένος σαν Gamer και εξελιγμένος σε Μεγάλο Βιβλιόφιλο.Είμαι μεγάλος λάτρης των RPG και του Sci-Fi(όπως και χιλιάδων άλλων πραγμάτων άλλα δεν έχω αρκετό χώρο για να τα αναφέρω) και συνήθως μπορείτε να με βρείτε μπροστά από μια οθόνη να απορροφάω πληροφορίες για τα αγαπημένα μου Franchise με τις ώρες.
ktouv
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

POPULAR POSTS

Latest work

1 on 1 lol tournament keratsini 50x70 template 10689685_859016607494014_5371789580245910024_n 1525398_1568960133348246_6427906084529944763_n Print 10341741_742826389126521_2698007995995550771_n