SSB : Ryu [Wii U DLC Review]

vlcsnap-2015-12-26-22h29m03s031
Jan
04

SSB : Ryu [Wii U DLC Review]

Θα συμφωνήσω μαζί σας αν πείτε ότι το Wii U δεν έχει παιχνίδια από όλες τις κατηγορίες.

Εντούτοις, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι σε κάποιες από αυτές θριαμβεύει. Δε θα πάρω όμως ως παράδειγμα τα παιχνίδια πλατφόρμας όπου εκεί κερδίζει χωρίς ανταγωνισμό, αλλά θα σας μιλήσω για τα παιχνίδια ξύλου.

vlcsnap-2015-12-26-22h29m20s172

O Ryu επί τω έργω λοιπόν

Και για να σας προλάβω θα σας πω ότι ναι μεν οι χρήστες του Wii U δε θα γευτούν το αιματηρό Mortal Kombat X, δε θα δουν τα … προσόντα της Καζούμι από το Dead or Alive, δε θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της σιδερένιας γροθιάς του Tekken και φυσικά ούτε καν θα ονειρευτούν ένα Street Fighter V, αλλά έχουν το Super Smash Bros. Και το Super Smash Bros έχει πλέον τον Ryu (Ριου) από το Street Fighter και μπορώ να σας πω, ως φαν του παιχνιδιού από το οποίο προέρχεται από τη δεύτερη κιόλας έκδοση του, ότι δηλώνω ευτυχής σχετικά με τον τρόπο που αυτός ο χαρακτήρας, ο οποίος –ας μη γελιόμαστε- αποτελεί τον κατεξοχήν εκπρόσωπο όλων των παιχνιδιών ξύλου, ταίριαξε στο super smash bros.

Στο χειρισμό του θυμίζει περίπου το βάρος και την ταχύτητα που είχε στο street fighter ii. Είναι ένας μέτριας ταχύτητας χαρακτήρας με δυνατές μπουνιές και κλωτσιές που ανεβάζει με σχετική ευκολία χωρίς πολλά κόμπο το ποσοστό ζημιάς των αντιπάλων του. Οι special κινήσεις του και τα smash χτυπήματά του κατά κύριο λόγω στοχεύουν έναν αντίπαλο και δεν έχουν μεγάλο εύρος, οπότε χρειάζεται ικανότητα και καλή μελέτη της απόστασης ώστε να μπορέσετε να είστε σίγουροι ότι η προσπάθειά σας θα είναι αποτελεσματική. Γενικά δε συνίσταται για νέους και άπειρους παίκτες του smash αλλά ούτε και για τους πολύ έμπειρους αν αυτοί δεν έχουν παίξει ποτέ στη ζωή τους street fighter. Μισό λεπτό, τι είπα; Υπάρχει gamer που να μην έχει παίξει street fighter; Συγγνώμη, το παίρνω πίσω.

vlcsnap-2015-12-26-22h29m09s572

Ξύλο και Ryu πάνε μαζί!

Ο Ριού είναι πολύ διαφορετικός από τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Οι μυημένοι στο street fighter ξέρουν ότι το σύστημα χειρισμού χρησιμοποιεί 6 κουμπιά για ελαφριά, μεσαία και βαριά μπουνιά και κλωτσιά αντίστοιχα. Ανάλογα με το πιο κουμπί πατά ο παίκτης, κάθε κίνηση ενός χαρακτήρα διαφέρει στην ταχύτητα και στη ζημιά που προκαλεί (και όχι μόνο). Το Super smash bros όμως έχει μόλις 2 κουμπιά επίθεσης, για απλές και smash επιθέσεις και για ειδικές κινήσεις. Ο κος Sakurai διέπρεψε στο σημείο αυτό καθώς κατάφερε και μετέφερε έναν ryu από το street fighter σχεδόν αυτούσιο στο smash. Το κόλπο έγκειται στο τρόπο με τον οποίο ο παίκτης πιέζει το κουμπί της επίθεσης. Αν το πιέσει ελαφρά, τότε είναι σαν να χρησιμοποιεί ένα ελαφρύ χτύπημα, αν το πιέσει για περισσότερο ένα μέσο και ούτω καθεξής. Ταυτόχρονα με το πάτημα του αναλογικού μοχλού προς κάποια κατεύθυνση, οι επιθέσεις του Ryu αλλάζουν και σε δύναμη αλλά και σε ύφος (από μπουνιά σε κλωτσιά επί παραδείγματι). Αυτό όμως που εμάς τους φανατικούς του παιχνιδιού μας εντυπωσιάζει είναι ότι μπορούμε να εκτελέσουμε τις πλέον δημοφιλείς ειδικές επιθέσεις, όλων των εποχών, με τις κλασσικές εντολές.

Ω! ναι! Μπορείτε να εκτελέσετε hadoken σχεδιάζοντας το γνωστό τεταρτοκύκλιο προς τον αντίπαλο, το tatsumaki sempu kyaku (το ελικοπτεράκι δηλαδή) με τεταρτοκύκλιο προς τα πίσω και shoryuken με μπροστά κάτω μπροστά.

Αν σας φαίνεται δύσκολο, μπορείτε ακόμα να εκτελέσετε τις ειδικές επιθέσεις του χρησιμοποιώντας μια κατεύθυνση στο μοχλό και το κουμπί της ειδικής κίνησης αλλά ειλικρινά σας διαβεβαιώνω ότι πέρα του ότι αν εκτελέσετε με το street fighter τρόπο τις κινήσεις θα πετύχετε μεγαλύτερο ποσοστό ζημιάς και η επίθεση συνολικά θα είναι δυνατότερη κ.λπ., είναι άλλη η αίσθηση που σας δημιουργείται ως gamer. Προσωπικά όταν παίζω με Ryu εκτελώ τις κινήσεις πάντα με αυτό τον τρόπο και το θεωρώ επιπλέον πρόκληση στο ήδη χάος που πρέπει να παρατηρείς στο smash.

vlcsnap-2015-12-26-22h28m04s478

Βέβαια αρκετές φορές θα τις φάμε για τα καλά..

Λειτουργούν όλα όμως τέλεια; Ναι, είναι η απάντηση. Όμως, για να είμαστε δίκαιοι, μέσα στο ξύλο που πέφτει με το τουλούμι στο smash όχι μόνο από τους αντιπάλους αλλά και από αντικείμενα, assist trophies, pokemon και την ίδια την αρένα, το να προσπαθήσεις να πατήσεις απαλά ή με λίγο περισσότερη πίεση το κουμπί επίθεσης είναι πρακτικά ακατόρθωτο. Σε επίπεδο δοκιμής δουλεύει, αλλά στον πραγματικό αγώνα αμφιβάλλω αν θα πετύχετε αυτό που έχετε κατά νου. Ωστόσο, οι ειδικές επιθέσεις δουλεύουν με τον αλά street fighter τρόπο πάντα 100%.

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι για την τιμή των 5€ αγοράζετε τον ryu, την θρυλική πίστα του από το street fighter ii, ξέρετε εκείνη πάνω στις στέγες των ιαπωνικων κτηρίων και trophies του ryu και του ken. Είναι πολλά τα 5€; Προσωπικά, αν έβγαιναν όλοι οι χαρακτήρες του street fighter για το smash με 5€ έκαστος θα τους κατέβαζα όλους ή σχεδόν όλους!!! Αλλά κάτι τέτοιο είναι αμφίβολο και ίσως μη απαραίτητο να συμβεί, οπότε θα αρκεστώ στο να κάνω σε κάθε αγώνα smash η λέξη HADOOOOOKEN να αντηχεί βροντερά!

ΘΕΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΥ
  • Είναι ο Ryu όχι μόνο σε εμφάνιση αλλά και σε τρόπο χειρισμού

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΥ

  • Είναι ο Ryu στο smash και θα βάλω αρνητικά; Είναι σαν ο Chuck Norris να παίζει σε ταινία με super ήρωες. Τιμή τους και μόνο.
Profile photo of Nicilos

Nicilos

Οι γιατροί από μωρό θεώρησαν ότι ο Nicilos ήταν θυμήρες θαύμα της φύσης που θα ζούσε αμφιλαφή έτη. Τα πρώτα του δώρα ήταν ένα κόκκινο καπέλο με "Μ" στο κέντρο και ένα μάστερ ξίφος που κατατροπώνει το κακό. Η πρώτη του λέξη ήταν: Hadouken!
Profile photo of Nicilos
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

POPULAR POSTS

Latest work

1 on 1 lol tournament keratsini 50x70 template 10689685_859016607494014_5371789580245910024_n 1525398_1568960133348246_6427906084529944763_n Print 10341741_742826389126521_2698007995995550771_n