Star Wars Battlefront (PC)

2848833-2848826-star+wars+battlefront+key+art
Dec
18

Star Wars Battlefront (PC)

Απο τα Arcade Cabinets μέχρι και σήμερα το Star Wars εμφανίζεται σε όλες τις μορφές και σε όλες τις πλατφόρμες με τίτλους που καλύπτουν διάφορα είδη όπως Action , Strategy , Casual Mobile μέχρι και τεράστια και περίπλοκα Single player RPG ακόμα και MMORPGS. Πολλές εταιρίες έχουν αναλάβει κατα καιρούς την ανάπτυξη τίτλων για αυτό το γιγάντιο franchise και κάποιες τα έχουν καταφέρει περίφημα. Τα Battlefront series πιο συγκεκριμένα έχουν ήδη 2 μεγάλους τίτλους στην ιστορία τους και κάποιους μικρότερους για φορητές κονσόλες. To Battlefront 1 του 2004 της Pandemic και το Battlefront 2 του 2005 της ίδιας εταιρίας ήταν αρκετά καλοί τίτλοι με σχεδόν αποκλειστική βαρύτητα στο Multiplayer. Μπορεί να μην κατέκτησε την κορυφή του Online ή LAN Multiplayer αλλά αποτέλεσε συνολικά μια καλή προσπάθεια.  Η EA αγόρασε τα απαραίτητα δικαιώματα το 2013 και αποφάσισε να ετοιμάσει άλλον έναν Battlefront τίτλο αυτή τη φορά με την πανίσχυρη Frostbite Engine.

battlefront 3

Πολύ όμορφα γραφικά, όντως. Δεν νομίζω πως υπάρχει παράπονο εδώ.

Για αρχή πρέπει να σας πώ πως στο πνεύμα της σειράς των τίτλων ξεχνάμε οτιδήποτε έχει να κάνει με Single Player, πράγμα που έτσι και αλλιώς το περιμέναμε όλοι. Όχι οτι δεν δίνονται δυνατότητες για αυτό αλλά η βαρύτητα δεν είναι εκεί και το Single Player φαίνεται τόσο ρηχό που για να γλιτώσετε την απογοήτευση καλύτερα να μην ασχοληθείτε καν. Τα διαθέσιμα modes στο single player είναι τα εξής: Training, Battles και Survival και μπορούμε να τα δούμε απλά ως προθέρμανση για τα βασικά του παιχνιδιού πριν το multiplayer. Παίζοντας το Flight training με το Xwing δε μπόρεσα να μη σκεφτώ το Rogue Squadron και πόσο θα ήθελα να δω ένα Single Player παιχνίδι με κανονικό Campaign στηριγμένο πάνω σε αυτό.

Πάνε χρόνια απο το τελευταίο game του είδους και χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο. Δική μου συμβουλή; Σε αυτό το mode καλό είναι να πιάσετε τον controller σας και να αφήσετε το keyboard/mouse γιατί αλλιώς δε θα κάνετε και πολύ δουλειά. Τα υπόλοιπα training modes δε θα σας προσφέρουν τίποτα και σίγουρα δε θα σας προετοιμάσουν για το χάος που λέγεται Supremacy. Το Battle και το Survival λαμβάνουν μέρος σε πολύ μικρούς χάρτες με πολύ αδύναμο AI που ακόμη και στο Hard θα περάσετε πιο πολύ ώρα να ψάχνετε τους εχθρούς στο χάρτη παρά να απολαμβάνετε τη δράση. Αυτό όμως αποτελεί και τη μοναδική σας ευκαιρία να θαυμάσετε τα πολύ όμορφα γραφικά του παιχνιδιού μιας που στο Multiplayer δε θα έχετε και πολύ χρόνο για λεπτομέρειες. Ο ήχος του παιχνιδιού είναι όπως το περιμέναμε, με τα σωστά sound effects σε κάθε περίπτωση και την κλασσική Star Wars θεματολογία στη μουσική. Κανένα παράπονο εδώ.

battlefront 2

Θέλω την Factor 5 πίσω, γίνεται;

Στο βασικό τμήμα του παιχνιδιού, το multiplayer, έχουμε σαφώς πιο πολλές δυνατότητες που καλύπτουν τα βασικά modes που συναντάμε σε όλα τα competitive Shooter. Έχουμε το Blast όπου κερδίζουμε αν η ομάδα μας έχει πιο πολλά frags, το Drop Zone όπου κερδίζει η ομάδα που θα μαζέψει πιο πολλά Drop pods απο τους αντιπάλους, Το Fighter Squadron όπου κάνεις το ίδιο με το Blast απλά με διαστημόπλοια, το Cargo που είναι το αντίστοιχο capture the flag καθώς και το Hero Hunt που όλοι προσπαθείτε να σκοτώσετε έναν απο τους βασικούς χαρακτήρες του Star Wars. Τέλος, έχουμε το καλύτερο Mode του παιχνιδιού που λέγεται Supremacy mode. Είναι αγώνας έλεγχος σημείων (capture points) και συμπεριλαμβάνει Δυνάμεις εδάφους, Αερομαχίες και Ήρωες Ταυτόχρονα.

Ένα χάος που κάθε δευτερόλεπτο μετράει και θα βρεθείτε πολλές φορές να χαζέυετε τα ραδίκια ανάποδα μιας που είναι 20 VS 20 και δεν ξέρετε απο πού θα έρθει η καταστροφή. Σε αυτό το mode φαίνεται και η δύναμη της Μηχανής γραφικών του τίτλου αν και πέρα απο μερικές κλεφτές ματιές γύρω γύρω δε θα προλάβετε να ευχαριστηθείτε και πολύ αν θέλετε να τα πάτε καλά.

Απο πλευράς χειρισμού δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο παράπονο αν η σύνδεση σας στο Internet είναι καλή και το παιχνίδι σας δίνει την επιλογή για προοπτική πρώτου προσώπου αν σας βολεύει (φυσικά και σας βολεύει). Το μόνο ενοχλητικό που παρατήρησα είναι πως σε πολλά σημεία νομίζεις πως μπορείς να σκαρφαλώσεις αλλά καταλήγεις να σπαταλάς πολύτιμα δευτερόλεπτα σε μια μάταιη προσπάθεια. Αυτά με τον καιρό φαντάζομαι μπορείς να μάθεις να τα αποφεύγεις είτε γνωρίζοντας, είτε χρησιμοποιώντας το Jetpack σου (εφόσον το έχεις).

Battlefront 4

Αρκετά ικανοποιητικό πλήθος επιλογών στο Customization..αλλά Locked..

Ανάμεσα στα Respawn μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε οπλοστάσιο και εμφάνιση για το χαρακτήρα μας. Αυτό προσφέρει λίγο στην προσωπική μας στρατηγική απέναντι σε αυτό που μας σκότωσε προηγουμένως αλλά και πάλi μου δίνεται η εντύπωση πως η ισορροπία μεταξύ των ομάδων προκύπτει τυχαία και διαμορφώνεται απο εντελώς προσωπικές επιλογές. Ίσως αν οι χάρτες ήταν πιο μεγάλοι όπως στο Battlefront 2 να ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα και να μπορούσες να αξιοποιήσεις κάποιες στρατηγικές ιδέες. Ειδικά στο Supremacy νιώθεις συνέχεια πως ο χαμός γίνεται υπερβολικά κοντά στα Spawn Points κάτι που προσωπικά δε μου αρέσει.

Ένα ακόμη θεματάκι που μου προέκυψε είναι πως αρκετές φορές με βάζει σε ένα παιχνίδι που μετράει δευτερόλεπτα πριν τελειώσει και με το που πατάω Join Game μου δείχνει το score με εμένα στην τελευταία θέση με 0 Kills 0 Deaths. Εντάξει, δεν είναι κάτι τραγικό, αλλά θα μπορούσε και να μην συμβαίνει. θα προτιμούσα να περιμένω 10 δευτερόλεπτα και να παίξω ένα χάρτη απο την αρχή παρά αυτό.

battlefront 1

No space fights EA….you lied to us…

Είναι το Battlefront κορυφαίο παιχνίδι όμως; Όχι ιδιαίτερα. Είναι ένα αρκετά υπερτιμημένο παιχνίδι με πολύ όμορφα γραφικά. Ο ρυθμός της μάχης είναι πάντα ανελέητος και δε σε αφήνει ούτε ένα δευτερόλεπτο να χαλαρώσεις με αποτέλεσμα ο μέσος παίχτης να το κλείνει μετά απο 3-4 μάχες είτε με νεύρα είτε με πονοκέφαλο άσχετα με το αν τα πήγε καλά η όχι. Σώζεται η κατάσταση φυσικά απο τα πολλά διαφορετικά modes στο Multiplayer που προσφέρουν μια καλή ποικιλία αλλά και πάλι χαρακτηρίζονται κυρίως απο ανελέητα Zerg στην αντίπαλη ομάδα με τα unlocks να δίνουν πάντα σοβαρά πλεονεκτήματα

 

 

ΘΕΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΥ
 • Γραφικά
 • Ήχος
 • Πιστό στο υλικό

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΥ

 • Ανύπαρκτο Single Player
 • Μικροί Χάρτες
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

POPULAR POSTS

Latest work

1 on 1 lol tournament keratsini 50x70 template 10689685_859016607494014_5371789580245910024_n 1525398_1568960133348246_6427906084529944763_n Print 10341741_742826389126521_2698007995995550771_n