Transformers Devastation [PC]

Beat'em up Action
Dec
13

Transformers Devastation [PC]

Ειτε ήταν το Generation  1 είτε τα Beast Wars είτε οι Ταινίες του Hollywood, κάπως και κάποτε όλοι έχουμε ασχοληθεί με το αντικείμενο. Σίγουρα γνωρίζετε τους βασικούς χαρακτήρες ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με την ιστορία της σειράς αυτής  όσο και με το Star Trek ή το Star Wars. Υπάρχει τεράστια αγάπη που  υπάρχει για αυτή τη σειρά,  και η Hasbro το ξέρει καλά.

Η ιστορία των transformers στα ψηφιακά μέσα διασκέδασης ξεκινάει τόσο πίσω όσο το 1985 με το Transformers για το Commodore 64 και αποτελείται απο δεκάδες τίτλους μέχρι και σήμερα για όλες τις πλατφόρμες.  Δε θα πώ κάτι για τους τίτλους αυτούς, ας αρκεστούμε στο ότι με εξαίρεση τα τελευταία χρόνια, κανένα παιχνίδι δεν είχε ξεχωρίσει ιδιαίτερα. Η Activision λοιπόν, μετά το αρκετά δυνατό War for Cybertron εκδίδει έναν τίτλο που λέγεται Transformers Devastation. Ποιον μπορείς να εμπιστευτείς λοιπόν να σου παράγει έναν τίτλο δράσης τρίτου προσώπου με απεριόριστο ξύλο και καταιγιστική δράση; Διάφορα ονόματα μπορεί να ακουστούν ως απάντηση σε αυτή την ερώτηση,όμως η Platinum Games θα είναι φυσικά στις πρώτες θέσεις. Όπως είναι και αυτός ο τίτλος.

transf 1

Ας βγάλουμε τα βασικά απο τη μέση. Μιλάμε για Generation 1 Transformers άρα ξεκινάμε με metal μουσική απαραίτητα. Απο την αρχή του παιχνιδιού βλεπουμε Optimus Prime, Sideswipe,Devastator, Megatron, Bumblebee, Starscream και φυσικά Grimlock. Ανοίγει η καρδιά μας. Παίζουμε λίγο και νιώθουμε τα χέρια να κολλάνε στο μοχλό και τα αντανακλαστικά να βαράνε σαν το spider-sense του Peter Parker. Ναι, νιώθεις σαν να παίζεις Bayonetta. Πάμε παρακάτω όμως.

Ο Τίτλος είναι η αρχή μιας καινούριας ιστορίας με το Megatron να προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα  αρχαίο σκάφος των Autobot που λέγεται Proudstar και ως αποτέλεσμα έχει καταστρέψει τη μισή πόλη με τα εκατοντάδες incecticons. Φυσικά τα Autobots πάνε να προστατεύσουν την πόλη και αρχίζει ο σαματάς. Η αρχική εντύπωση που μας δίνει το όλο θέμα είναι φοβερά κοντά στο γνήσιο και ακόμη και το γεγονός πως οι άνθρωποι που έχουν δώσει τις φωνές τους στους χαρακτήρες είναι διαφορετικοί δεν μπορεί να κάνει κάποιον φανατικό να παραπονεθεί διότι η δουλειά που έχει γίνει κάνει τα πάντα να φαίνονται και να ακούγονται όπως πρέπει να είναι.

tranf4

Ενώ η κεντρική ιστορία διακόπτεται ουσιαστικά μόνο στην αλλαγή Chapter μπορούμε να αλλάξουμε Autobots επιστρέφοντας στο ARK σε κάποια συγκεκριμένα σημεία του χάρτη όποτε το επιθυμούμε. Στο ίδιο μέρος μπορούμε να αλλάξουμε η να δημιουργήσουμε εξοπλισμό, να δημιουργήσουμε και να προσθέσουμε ικανότητες ή να αυξήσουμε τα επιμέρους στατιστικά για κάθε έναν απο τους χαρακτήρες μας. Μπορούμε επίσης να πουλήσουμε ή να αγοράσουμε αντικείμενα καθως και ότι έχουμε φτίαξει απο τις προηγούμενες κατηγορίες.

Tranf3

Κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού υπάρχουν κάποιες κρυφές αποστολές που μπορούμε να ολοκληρώσουμε καθώς και να ανακαλύψουμε μυστικά κιβώτια που περιλαμβάνουν εξοπλισμό ή Credits για τα οποία πολλές φορές καλούμαστε να λύσουμε ένα μικρό γρίφο πριν αποκτήσουμε πρόσβαση.Η όλη αυτή διαδικασία δεν διακόπτει πολύ τη δράση και δίνει μερικές ανάσες ανάμεσα στους καταιγισμούς χτυπημάτων, επομένως είναι ευπρόσδεκτο γεγονός.

Σε αυτό το σημείο να κάνουμε και μια μικρή προειδοποίηση. Δεν πρόκειται για εύκολο παιχνίδι. Τα combo σας πρέπει σχεδόν πάντα να είναι εύστοχα και ακόμη και αν είναι, οι αποφυγές σας πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο. Πρέπει να αναβαθμίζετε τα όπλα σας και τους χαρακτήρες σας και ακόμη και μετά απο αυτό αποφεύγετε τα χτυπήματα όσο καλύτερα μπορείτε. Ειδικά όταν σας βάζει να παλέψετε εναντίον του Devastator ή του Megatron. Αν αποτύχετε να προστατευτείτε μπορείτε να χάσετε σε δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει κάποια αδικία όμως εδώ, το retry θα μας αφήσει στην ίδια μάχη για να ξαναπροσπαθήσουμε.

Transf2

Ο χειρισμός είναι άψογος και προσφέρει άνεση στις κινήσεις καθώς και την ακριβεια που χρειάζεται για να κάνεις ότι χρειάζεται να κάνεις την ώρα που θέλεις να το κάνεις. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο απο την Platinum Games. Το μόνο πρόβλημα είναι πως κάποιες φορές η κάμερα χάνεται στην υπερβολική δράση και μπορεί να χρειαστεί μία μικρορύθμιση επιτόπου με τον αναλογικό μοχλό. Σωστά, σας προτείνω να παίξετε με μοχλό γιατί είναι παιχνίδι δράσης τρίτου προσώπου. Δεν πρόκειται για MMORPG ούτε για FPS.

 

ΘΕΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΥ
 • Πιστό στο υλικό του
 • Πολύ δυνατό Gameplay
 • Συνεχόμενη Δράση

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΥ

 • Η κάμερα σε κάποιες περιπτώσεις

 

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

POPULAR POSTS

Latest work

1 on 1 lol tournament keratsini 50x70 template 10689685_859016607494014_5371789580245910024_n 1525398_1568960133348246_6427906084529944763_n Print 10341741_742826389126521_2698007995995550771_n